4 Mart 2016 Cuma


Merhabalar sizlere bugün çok mu çok güzel bir etkinlikten bahsetmek istiyorum.

İSABEY BAĞLARI & BAĞEVİ







 Sevilay ve Selcen arkadaşlarımızın organize ettiği Gülay hanımın daveti ile gerçekleşen etkinliğimizde blogger arkadaşlarımızla İsabey Bağlarında bir araya geldik.

 İzmir'in Menderes ilçesinde 45 dönüme yayılmış olan İsabey Sauvignon Blanc Bağları ve Bağ evi ziyaretçilerine harika bir şarap deneyimi sunuyor. Bu harika tesis Güner ailesinin üçüncü kuşak nesli tarafından işletilmektedir İlk gittiğinizde doğanın sizi büyülememesi mümkün değil.

 Bağın Ziraat Mühendisinden şarapların oluşumundan üzümlerin toplanarak şarap haline getirilip sofralarımıza ulaşana kadar olan tüm aşamalar hakkında bilgiler aldık. Ve tabi ki ne kadar zahmetli bir iş olduğunuda böylece öğrendik.


Oralara kadar gidip te şarap tadımı yapmadan gelmek olmazdı .Gülay hanım bu konuda bize derin bilgiler verdi. Bu bilgileri öğrendikten ve tadımı yaptıktan sonra hangi şarabın ve yemeğin tatlarının birbirine baskın olmaması gerektiğinide daha iyi anlaşmış olduk.










Bağların içinde özenle hazırlanan her mekan çok güzel. 320 yıllık Çınar ağacı da Bağ evinin avlusunda. Önünde bulunan küçük havuzunda doğallığı hep korunmuş...





Yemekler ise Çok lezzetliydi ve sunumları harikaydı. Et yemekleri dünya standartlarında pişirilmekte ve sunulmaktadır.  İsa bey Bağ evi. Gerçekten zengin bir menüye ve her biri titizlikle hazırlanan ve pişirilen yemekler.  Sipariş sırasında garsonlar size yemeğin pişirilme durumunu soruyor. Tüm dünyada olduğu gibi uluslararası standartlarda pişen steak'ler üstleri kızarmış, içleri ise biraz kanlı gelecektir. Ben şahsen çok pişmiş et sevdiğimden tam damak tadıma uygun olarak çok pişmiş Dana Bonfile ŞiŞ yedim çok beğendim gerçekten yumuşacık ve çok lezzetliydi.
Yemekler ve şaraplar iyi de servis ve sunum harikaydı. Lezzet ve garsonların titizlikle hizmetleri de mükemmeldi.


Roka ve Parmesan Peynirli Dana Carpaccio ve  %100 Dana bonfileden yapılmış Fıstıklı Sucuk ve Kızarmış Hellim yani şarapla dans eden aparetifler süperdiiiii.


Dana Bonfile Şiş laf aramıza kalsın ama süperdiiiiiiii.(yukarıda bahsettiğim gibi)


Çilekli Parfe
Gülay hanımın spiceallerindenmiş Çilek sever biri olarak çok beğendim ve oda süperdi tabii





Nefis Lezzetlerden sonra hoş sohbetlerimize Türk Kahvesi ile son verdik...

Biz blogger arkadaşlarımızla çok beğendik. Sizler de bu güzel mekana gitmek isterseniz;
  • Eğer arabanız var ise İzmir’den Torbalı yönüne giderken, havaalanı bitişinden hemen sağa yol ayrımı var, yol ayrımından sağa dönüyorsunuz ve oradasınız. 
  • Eğer toplu taşıma kullanacak iseniz yine şanslısınız. Cumaovası izban istasyonunun hemen yakınında. Cumaovası izban istasyonundan inince Torbalı tarafı çıkışından merdivenlerden çıkınca istasyon mahallesi evlerini göreceksiniz evlerin arasından 5 dakikalık bir yürüme mesafesi ile oradasınız.
Gölcükler Köyü İstasyon Mahallesi Menderes – İzmir
232 782 27 94

Blogger arkadaşlarımızla
 
 
Ve mutlu sona geldik.Herşey için özellikle Sevilay ve selcen arkadaşıma teşekkürler ve tabiiki evsahibi Gülay hn.hoş sohbeti ve anlatımı içinde çok teşekkür ederim. Anlatılanların hepsini yaşamak ve görmek için Gölcükler köyüne lütfen yani İSABEY BAĞEVLERİ ne
 
Sağlık ve sevgiyle Kalın
Hülya DEDEOĞLU
 Facebook : Sihirli Ellerin Dünyası
İnstagram : HULYADEDEOGLU.1
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder