15 Mart 2013 Cuma



KISIR (ELAZIĞ YÖRESİ)
MALZEMELER :
2 SU BARDAĞI  İNCE  BULGUR
3 ADET HAVUÇ (RENDE OLACAK)
3 ADET MAYDANOZ
1 ÇORBA KAŞIĞI TAT MARKA KÖY DOMATES SALÇASI
1 ÇORBA KAŞIĞI TAT MARKA KÖY BİBER SALÇASI
2 ADET ORTA BOY KURU SOĞAN
5 ADET TAZE SOĞAN
1 TATLI KAŞIĞI KİMYON
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER (ACI)
NAR EKŞİSİ,LİMON,ZEYTİNYAĞ
SÜSLEMEK İÇİN : TANELENMİŞ NAR
YAPILIŞI : İlk önce bulgurumuzu sıcak su ile haşlayalım.Haşlandıktan sonra TAT Marka domates ve bibersalçamızı koyalım ve iyice yoğuralım.Sırayla doğranmış kuru soğanları,rendelenmiş havucu,doğranmış maydanozları,taze soğanlar,kimyon,tuz,pul biber,nar ekşisi,limon ve zeytin yağ ilave ederek harmanlayalım, servis haline getirip nar taneleri ile süsleyelim.Daha sonra sunum sırasında sirkeli suda temizlenmiş olan taze marul yapraklarıyla servis edelim.AFİYET OLSUN.SEVGİYLE KALIN.
NOT : Kimyon hazmı kolaylaştırdığı için kullanılıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder